KOLEGINICA MU DALA DROGU? Policija istražuje misterioznu smrt glumca, evo šta se ZNA
Metju Peri, Foto: Profimedia

STRAŠNO

KOLEGINICA MU DALA DROGU? Policija istražuje misterioznu smrt glumca, evo šta se ZNA

Istraga traje mesecima, a ispitane su brojne osobe

Objavljeno:

Glumac Metju Peri preminuo je u oktobru prošle godine, a oko njegove smrti i dalje se vodi istraga.

Portparol patologa u Los Anđelesu ranije je rekao da je Peri umro od posledica konzumacije ketamina i utapanja.

Policija i Uprava za suzbijanje droga istražuju smrt jer je još uvek otvoreno pitanje - ko je glumcu dao ketamin, piše TMZ.

Metju Peri je pronađen mrtav
Metju Peri je pronađen mrtavfoto: EPA EMILIO FLORES

Istraga traje mesecima, a ispitane su brojne osobe iz Holivuda. Iako nisu poznata imena, zna se da su ispitani oni koji imaju istoriju konzumiranja ili zloupotrebe zabranjenih supstanci. Dosad niko nije uhapšen.

Zvezdu Prijatelja su pronašli mrtvog u džakuziju u njegovom domu u Los Anđelesu, a njegova smrt proglašena je nesrećom.

Toksikološki izveštaj je otkrio i da je bio podvrgnut terapiji infuzijom ketamina za depresiju i anksioznost i da je na zadnju terapiju otišao oko 10 dana pre svoje smrti.

Međutim, medicinski istražitelj zaključio je da ketamin u njegovom telu u trenutku njegove smrti nije mogao da bude od te infuzijske terapije, budući da njen učinak traje 3 do 4 sata ili manje.

1 / 6 Foto: EPA ARMANDO ARORIZO

Glumac je o infuzijama ketamina u svojim memoarima "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing", ojasnio je da je svakodnevno primao infuzije dok je bio na rehabilitaciji u Švajcarskoj tokom pandemije koronavirusa.

- Ketamin je bio vrlo popularna ulična droga 1980-ih. Sada postoji njegov sintetski oblik, a koristi se iz dva razloga: za ublažavanje bolova i pomoć kod depresije. Slobodno su je mogli nazvati "Meti" - našalio se i zatim opisao kako je izgledao proces infuzije.

Glumac je o infuzijama ketamina u svojim memoarima 'Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing'
Glumac je o infuzijama ketamina u svojim memoarima "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing"foto: EPA PHOTO/EPA/OLAF KRAAK

- Odveli bi me u sobu, rekli da sednem, stavili mi slušalice da mogu da slušam muziku, zavezali bi mi oči i stavili mi infuziju - napisao je Peri dodajući da bi se tokom infuzije osećao kao da umire tih sat vremena.

- Pomislio sam "to se događa kada umreš". Ipak bi se stalno prijavljivao za to sr*** jer je bilo nešto drugačije, a sve što je drugačije je dobro. Uzimanje ketamina je poput udarca u glavu ogromnom srećnom lopatom. Ali mamurluk je bio težak i nadjačao je lopatu. Ketamin nije bio za mene - zaključio je Peri u svojim memoarima.

Bonus video:

00:59

Nikola Rokvić pred sam kraj hodočašča dobio predivnu vest

(Espreso/Telegraf/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.